Sunday, June 24, 2007

Klippt och skuren

Så var midsommaren över, nu blir det mörkare tider igen.

Min midsommar var helt befriad från grovfylla, slagsmål och otrohet men midsommarn vart trots allt trevligt.

Idag noterade jag att mitt hår var väl långt, jag ville klippa mig. Jag ringde till min lokala frisör med trygga skånska flickor men dom var så klart stängda så här på en söndag när alla är lediga. Service anyone?

Service vad är det frågar ni med er bästa kalles kaviar min, jag svarar service är när man get det kunder vill ha när dom vill ha det på ett soft och bra sätt.

Med en lätt butter min så bestämde jag mig för att åka till möllan och klippa mig. Jag parkerade bilen och vandrade runt och fönstershoppade jag letade efter en frisör som använde sax och inte bara rakapparat. Det var ont om saxfrisörer som använde sax men till slut hittade jag ett ställe!

Jag går in och sätter mig och väntar och jag ser med en nöjd min hur snubben fan vad riktigt duktig på att klippa, saxen låg likt en pensel i Picassos hand. Men så plötsligt dyker det in en ny snubbe och han ropar fram mig. Jag får panik jag vet inget om den här killen tänk om det är en rakapparat frisör.

Han var en rakapparat snubbe han rakade mig med sån hastighet och sån intensitet att jag kände mig som ett får på ett löpande band. Dock måste jag tillstå att han var duktig! Och så plötsligt tar han fram en rakkniv, vi snackar inte hyvel utan en rakniv. Han rakar mina polisonger och nacke. Jag är rädd för samtidigt som han rakar mig så skriker han med sin kollega på arabiska. Det låter som dom närsomhelst skall börja slåss och ibland så skriker han ut mot någon som står på gatan. Det kommer in folk ständigt och lånar hans bil, jag tror först att dom parkera om den men efter att det har varit inne 3 stycken och lånat han nycklar så fattar jag noll. Inte ett ord svenska har uttals från mannens läppar jag vet inte ens om han förstod vad jag sa till honom om hur jag ville bli klippt. Så där satt jag och kände hur min halspulsåder blev stor och skärvänlig. Men trots att han fokuserade allt annat än min klippning och rakning så gick det bra.

Så tog han fram saxen, ja jäklar det blev en saxkille till slut. Om jag tycket att han var snabb med rakapparaten så var det inget mot vad han var med saxen jag har aldrig varit med om sånt tempo, var det sm i snabbklipping. Men återigen snubben var duktigt jag såg med lätt förtjusning att jag blev okej i håret. Precis när jag tror att det är över så tar han och häller rakvatten i handen och börjar bada min nacke och mina kinder, där han har rakat. Det svider som fan! En svagare man än Dante hade svimmat av smärtan men stanken av det billiga rakvattnet höll mig vaken.

Det var klart och det var dags att betala jag frågade vad det kostade han svarade något jag ej hajjade varpå jag öppnade min plånbok varpå han stack ner sin näve och tog fram 100 kr. Fan 100 kr för att klippas, killen var ett riktigt proffs ju! Jag tog fram en 20 och dricksade honpom, varpå han säger sina första svenska ord till mig ”är du gift”. Varför han ville veta detta vet jag inte, för jag mumlade något och hoppade in i bilen och åkte till gymmet.

Ja det är vad jag har gjort idag. Nu sitter jag här och har sätt klart på dåliga tv4 sporten och avnjutit bästa Sportspegeln. Nu stängs dock tvn av. Tv4 visar en van Diesel film, jag hatar sådana filmer jag hatar sådant banalt dravel och för att inte riskera att slinta på fjärkontrollen och råka zappa till helvetskanalen 4an och van diesel ”skådespeleri” så väljer jag helt enkelt att stänga av tvn. Jag skall nog banne mig dra ut strömmen för att vara på den säkra sidan.

Jag får väl herrsurfa helt enkelt för att slå ihjäl den här kvällen.

Adjö imorgon börjar vi jobba igen, tjoo!

/D

4 comments:

therrorese said...

Nu klagar vi inte på ursnygge Vin Diesel, Dante....Att han inte kan skådepela hör inte hit. Märks inte när man ligger ner....

Dante said...

Therrorese - Endaste en cool och snygg och braig tjej kan komma undan med kommentarer som att van diesel är snygg. jag säger då det, dagens ungdom, dagens ungdom ;-)

/D

Anette said...

Jag måste nog faktiskt hålla med Therrorese...inte klaga på Vin. Han är..läcker! Och bara som lite sidoinfo - min syster är gift med hans dubbelgångare. Fast han kan inte skådespela han heller... ;)

Du förresten - det kan aldrig varit så att saxkillen frågade om du var gift för att han hade en snygg syster till dig? Och eftersom du tippade så tänkte han nog "fan, bra kille det här. sån ska jag ha till syrran".

Dante said...

Net -

Et tu, Brute.

Jag är chockad! Två normala tjejer som tycker Vin Diesel är the shit. Ni måste vara undantagen som bekräftar regeln.

Hmm när du ställer upp caset med frissören så där så inser jag att jag kanske har gjort bort mig. Jag trodde typ att han tyckte jag blev så fin i håret att han vill blåsa mig.

Orutinerat av mig!

/D