Tuesday, April 08, 2008

Kungen är död

Eran hjälte Dante är inte bara snygg rolig och allmänt sexig han är relativt gammal och nu go vänner skall ni få dra nytta av min ålder och min vishet.

Låt oss blicka tillbaka genom åren, imperier faller så är det. Vi har sätt romarriket falla vi har sätt Inka riket försvinna vad hände med Mongolerna borta. Få saker i vår värld är konstanta, sorgligt men sant.

Det är inte ofta man får vara med när ett imperium faller men igår var jag det. Jag satt på puben, det var fotboll, jag var omgivna av sköna snubbar det dracks öl och det åts god mat. Mitt ibland oss satt Mr X. Mr x är en skön profil som genom åren har druckit mer än dom mesta en härlig lirare som på intet sätt låtit lite ölmage bekomma honom. Likt Ringmuren på Gotland har han år efter år årtionde efter årtionde upprätthållit sin sköna stil. Det var något annorlunda med honom igår, vi alla kände nog det. När ölen började trilla in på bordet så blev det plötsligt uppenbart var det var som var på gång. Istället för att ha 2-3 pints framför sig så hade Mr X en flaska Ramlösa.


Vi sökte förklaringar på varför, kanske han valde att knarka denna dag? Kanske hade han precis haft en sex med 23 stycken vackra bruneter och var lite lätt törstig helt enkelt. Men nä det var inte förklaringen det blev uppenbart när ramlösa nr 2 beställdes in.

Pricken över i och det som slutligen gjorde att denna ikon denna förebild likt babylons murar föll var när hans mat kom in. En hamburgare utan bröd, sallad och en bakadpotatis utan smör.Som ni vet är jag en bra kille varpå jag inte vill hänga ut vem Mrx

Men idag vill jag att ni alla skänker en tanke åt ännu en dynasti som fallit och åt vår vän och kamrat med X.

Adjö

/D

Ps det ryktas att Mr X är en ögontjänare av rang. Att han drack vatten och åt nyttigt skall tydligen ha berott på att hans PT även var på puben. Ytlighet när det är som vackrast.

7 comments:

rewdboy said...

men bakad potatis ska du väl fan inte käka!? för mycket kolhydrater..

Anonymous said...

rewdboy:
Vad får din hjärna och din kropp näring ifrån? I 8000-10 000år har våra kroppar vant sig vid spannmål.

Men du kanske är eskimå, den enda folkgrupp som är anpassad för att leva nästan helt utan kolhydrater?

Död åt kostspekulanter i stil med Anna Skipper och ät som folk.

rewdboy said...

anonym luffare:
jaha. i ca 8000-10000 år så var människan primitiv och slet ute i skogen. men du kanske inte har märkt att de senaste 100 åren så har det skett enorma förändringar i hur människan lever. vår livslängd har ökat nåt sjukt mycket. vi sitter på kontor hela dagarna och förbränner inte alls lika mycket. men ska vi fortsätta käka stenåldersmat då menar du? och vad ska vi äta med? flintaknivar och gafflar jorda av ben?

kamma dig och kom in i matchen.
min kommentar kan du sätta i perspektivet att farbror Dante just nu verkar köra hårdträning och verkar vilja bli fit. att käka spannmål då verkar lite konstigt tycker jag. han behöver proteiner. typ döda djur. typ eskimåmat, små klubbade sälungar.

och vad gäller om jag är eskimå eller ej: jag har ingen aning om vad min farsa var för nåt. han kanske var eskimå.

Anonymous said...

"vi sitter på kontor hela dagarna och förbränner inte alls lika mycket. men ska vi fortsätta käka stenåldersmat då menar du? "

Eh okej. Hur är det med läsförståelsen egentligen?

Läs om, läs rätt.

KOLHYDRATER

Slå upp det i din hemkunskapsbok och släpp sarjen.

Och hur i helvete fick du det till att det ena ska utesluta det andra? Proteiner utelsuter inte kolhydrater och tvärtom.

Som sagt. Läs om läs rätt.

Vår käre Dante behöver en balans mellan alla näringsämnen. Precis som du och jag.

Börja inte bråka för bråkandets skull utan ta upp en bok ngn gång ibland och sluta tro på allt du läser.

//Dietisten

rewdboy said...

@dietisten:

1: mitt första inlägg var lite halvironiskt. hade jag petat in en smiley så hade vi sluppit jidder. jag äter fan potatis själv.

2: "släpp sarjen"? sarg stavas med "G" inte "J". jag läser rätt mycket böcker. när jag var 7 år hade jag nog läst fler böcker på svenska än du hade gjort när du var 15. och då hade jag ändå bara bott i sverige i 2 år.

3: jag vet hur man ska äta och balansera sin kost. jag tränar en del själv.
jag orkar inte jiddra. ska vi sluta?

tjejen said...

parentetiskt: 8000-10000 tusen år är inte tillräckligt lång tid för att resultera i en förändring i genomet på populationsnivå.

dante behöver äta mindre och röra sig mer, det vet jag.

Dante said...

Ohh ett bråk om kolhydrater så rockn roll ;-)

Alltså jag har noll koll på vad som är bra och dålig mat, jag pallar ej hänga med i svängningarna. Ena veckan så är potatis nyttigt och nästa vecka är det roten till allt ont.

Min filosofi är väl träna mer än du äter typ.

/D