Sunday, August 05, 2007

Inte helt okej

Jag har slarvat med träningen hela veckan så idag tänkte jag dra ut på en långrunda med cykeln. Det var strålande sol och allt var set up för en perfekt dag på cykeln.

Det blåste en del men jag körde på rätt bra och tog mig ner till Skanör Falsterbo och hade då kört dryga 50 km på cirkus två timmar och var laddad för att ta mig hem till Malmö med vinden i ryggen. Då händer. Det där som inte får hända när man är så oförbredd som jag är. Jag fick punka. Så där stod jag en väldigt lång väg från malmö men en cykel som det ej gick att cykla på. Vad göra? Tja det fanns ju inte så mycket att göra utan det var ju bara att börja knalla. Någonstans i bakhuvudet så insåg jag att det skulle ta rätt så lång tid att gå hem med tanke på att jag var 3,5 mil från hemmet. Men jag såg inga andra alternativ, tjejen har inget körkort och jag kände inte någon som hade bil så där på rak arm. Så då började jag gå. Det var tråkigt riktigt tråkigt och jag insåg att det hade tagit kanske lite för lång tid. Så jag beslutade mig för att svälja min stolthet och ta bussen.

Vid Höllviken så såg jag en buss stå vid en hållplats så jag började springa och jag hann. Jag kliver på bussen som var fullpackad, cykeln fick jag hänga på bak på bussen och så trädde jag in i bussen iklädd cykelbyxor, ett tajt vitt linne och cykelhjälm som grädde på moset så hade jag då 2 timmars av svettig aktivitet bakom mig så jag var föga ofräsch. Där stod jag. Bussen blev allt fullare och för varje passagerare som gick förbi där jag stod så fick jag en konstigt ögonkast. Dom såg ju inte min cykel, visst dom anade väl att jag cyklade men jag kunde ju lika gärna vara ett husmongo som saknade allt vad vett och etikett hette och tyckte det var kosher att åka buss iklädd hjälm och cykelbyxor.

Jag skämdes lite och så plötsligt så började jag tänka på bröst och sen så gick resten av resan ut på att fokusera dystra tankar så jag skulle undvika att få stånd.

Nåväl jag kom hem tillslut som en lite mindre man än när jag startade.

Undrar ni hur det ser ut med killar i cykelbyxor? Ja vassego här bjuder jag på en bild på polska cykellandslaget.Adjö

/D

5 comments:

Frk Fri said...

Golf kanske inte räknas som bil?

Fast jag måste erkänna att underhållningsvärdet i storyn är bättre som den är än att jag puttrat ner till Höllviken och hämtat upp dig. He he

Therrorese said...

Jag hade så gärna velat vara på den där bussen....! Vilken syn. Det verkar inte gå så vidare värst för dig när du ska cykla....med tanke på senast du skrev om din runda ut på fältet...

Blingbling said...

Vilka är igentligen dom där antiståndtankarna? Vad tänker ni killar på för att få den att slakna? Det har jag alltid undrat men inte vågat fråga =)

Petra said...

Jag kan tänka mig att antiståndtankarna var extra välbehövliga med tanke på byxvalet dagen till ära ;)

Dante said...

Fri Fri - Jag tänkte faktiskt ringa dig men så insåg jag att du för alltid hade hånat mig för min utstyrsel. Att gå från Skanör va fan att föredra.

Therrorese - Nästa år köper jag en ny cykel den här börjar bli gammal och trött. Blää!

Bling - Jag brukar tänka på dom där tjejerna som hugger tag i den stora svarta fasan och så drar dom ner allt vad dom kan. Då slaknar jag och ryser när jag tänker på smärtan.

Petra - Det finns två plagg som är livsfarligt att få stånd i. Kostymbyxor och cykelbyxor. Personligen så känns cykelbyxor värst eftersom man redan ser ut som en idiot.

jag klarade mig dock hejja mig!

/D