Monday, May 22, 2006

Helg Rapport igen

så var då helgen över och jag är tillbaka på jobbet, tjoo.

Helgen var soft!

På fredagen så vart det en stilla afterwork med typ 2 öl innan hemgång. Jag var så jäkla trött att jag slocknade vid tolv tiden. Jag blir så lack på sånt. Hela poängen med att vara vuxen är att man kan vara uppe hur länge som helst. Innan när jag var ung och pigg så även om jag inte gick ut så vägrade jag gå och lägga mig innan klockan 03. Hela poängen med helg var ju att vända på dygnet. Tjejen tyckte jag var lite skum.

Men så successivt så har jag börjat acceptera att vara uppe hela nätterna utan att ta till sprit är ett minne blott. Jag tror att kroppen har insett att tjejen inte är så pass nykär i mig längre att hon låter mig sova ut på mornarna utan det blir uppstigning 09.00 för att planera helgens inköp.

Yes inköp vart det i helgen. Vi hann med 3 stycken möbelaffärer och köpte ett matbord och ett tv bord.

Nu kanske ni tror att jag tvingades utstå ikea igen. Men nä. Alltså tjejen är smart det måste jag fan ge henne. Hon går ut hårt på ikea och släpar runt mig tills jag är bered att begå harakiri. Men vad köpte vi egentligen? Byråer och skåp som skall vara i garderoben dvs billiga prylar. Nu för att visa sig från sin goda sida så säger tjejen att vi ej skall till ikea något mer och istället går vi till andra ställen. Dyrare ställen. Ni ser hur hon får mig att framstå som den dåliga, typ "ja vi hade ju kunnat hitta denna pryl på ikea men eftersom som du inte vill dit mer så tvingas vi köpa denna grytlapp för 35000 kr"

Norrgavel är ett sånt place. Dom specialiserar sig på trä material. Ehh vad fan är grejen trä växer överallt det borde vara snorbilligt, men icke. Tjejen köpte en list ca en halvmeter som har 5 knoppar på sig, i träd. Den ser inget speciellt ut för världen. Jag skulle kunna knalla in på dagiset röda hund och be ungarna snickra ihop en exakt kopia på träslöjden. Men nää eftersom det Norrgavel så skall krokhängarna kosta 800 spänn. Fy fan säger jag! Trä kan dra åt helvete! Hur kan man säga att trä är miljövänligt? for fuck sake ni måste döda ett träd för att bygga prylen. Som att säga att man är djurvän och bara käka kött och gå i Kattskins kläder på sig. Nä ge mig äkta plast byggt på kvicksilver, miljöfarligt asbest, uppblandat med små hundvalpar. Det är miljövänligt det!

Yes tjejen är smått galen ibland men ibland blixtrar hon till. Genom att ta oss runt på så många ställen så fixar hon också att hitta bargains. Vi hittade ett soft soffbord som vi faktiskt båda gillade http://www.europamobler.se/index2005.asp?avd=sortiment&sub=typ&sida=sortiment_produkt&Modell=CHRISTEL&ProductType=28759 2995 kr kostade det på Europa möbler men tjejen som den spårhund hon är hittade exakt samma bord för strax över 1000 spänn!

Tjejen i ett nötskal ena stunden köper hon något som får mig att svimma, nästa gång så letar hon runt och spanar och grejer och gör deals som är klockrena! Jag kan aldrig vara arg på henne på riktigt. Orättvisst nästan.

Hela möbelhandlandet drog ut på tiden så när det var dags att möta upp med Mange så hade vi fortfarande en affär kvar så då fick han följa med. Han fungerade bra! Tjejen tyckte det var bra att han var med eftersom jag inte skällde och gnällde så mycket då. Jag tyckte det var bra att han var med eftersom tjejen då var snabbare en brukligt ur affären, under en timme in och ut är fan nytt rekord!

På kvällen så kollade vi hockey och drack öl medans tjejen monterade alla bord. Jag försökte visa för mange vilken matchoman jag är som dricker bira och kollar hockey när tjejen jobbar. Men jag tror att vi alla insåg att anledningen att jag inte hjälpte till är att jag inte får. För jag är så ohändig att jag förstör saker och ting.

Efter hockeyn så kollade Mange och tjejen på melodifestivalen, dom satt med sina bästa melodifestivaler miner och röstade. Tragiskt! Själv satte jag på musik på stereon för att ha i bakgrunden som ett slags alibi. typ "visst jag ser på melodifestivalen men jag lyssnar på riktig musik i bakgrunden"

På söndagen så tvingades jag jobba några timmar sen var det hockey igen och sen så somnade jag återigen astidigt för att orka med måndagens tidiga avfärd till Göteborg.
Det var helgen en vuxen helg. Fattades bara lite Pictonary och melodikrysset så hade jag varit en äkta pensionär.

/D

5 comments:

Anonymous said...

det var ett soffbor och inte ett tv-bord vi köpte och listen var EN meter oljad ek med en massa hängkrokar, d.v.s. inte fem.

Dante said...

Tjejen- ja men oljad ek, det förklarar allt. ehh...

Tone- I should be so lucky ;-)

Anonymous said...

Melodikrysset ÄR faktiskt himla trevligt ska jag tala om ;)

Anonymous said...

Inget fel på Melodikrysset!

*ignorerar att mina grånade tinningar tilltagit sedan jag började med denna ovana kl. 10:03 varje lördag morgon*

Anonymous said...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»