Tuesday, January 31, 2006

In your face!

Jag är medveten om att jag ibland kan upplevas som åldersnojjig. Men igår insåg att det inte bara är jag som åldras och framförallt jag åldras med värdighet till skillnad från så många andra.

Okej jag var nydumpad, riktigt fett med dumpad. För att hantera detta så gick jag till mina bästa vänner Jack Daniels och Jim Bean. Med dessa två som vapendragare så utökades min bekantskapskrets av unga grabbar som likt mig var nydumpad. Tillsammans var vi så där bittra som 25 åringar kan vara som är övertygad att man aldrig mer kommer hitta en så bra tjej igen och att man för alltid är dömd till sunkiga krogragg, jobbiga baksmällor och en ständig ångest över allt.

På den tiden var vår husgud Lars Winnebäck som med plattor som ”dans med svåra steg” var ett litet ljus i mörkret med låttexter som
”Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner
Där blinkar lamporna till komp av en maskin
Ett trött och vilset barn av trasig värld är allt jag ser
när du felfritt stampar takt till hysterin”

Ni hajjar liksom. Winnebäck var vår kompis han hajjade hur vi hade det! Vi åkte på konserter land och rike runt, krökade spydde och fick för tidiga utlösningar. Höjdpunkten var i Norrköping då vi alla tre fick ligga samma kväll (olika tjejer så klart). Vid frukosten så kände vi fan vad nice tjejer gillar oss för dom vi är vi funkar! Nästa dag förnekade alla tre tjejer att dom legat med oss.

Men hur som hur detta var 5 år av mitt liv, numera är jag ju in luve med tjejen och jag började sakta men säkert bli lite vuxen. Visst att jag kanske inte alltid åldras med så mycket värdighet men jag kan verkligen säga att jag åldras med mer värdighet än Lars Winnerbäck. I söndags var vi och storhandlade på Ica Maxi vad skvalade ut från högtalaren, jo Lars Winnerbäck. Killen har blivit hissmusik, tracks etta och brottas med lars Stefans på Svensktoppen. Alltså samma kille som hånade mig på en spelning i Linköping för att jag kom direkt från Stockholm från jobbet i kostym med min cab och en blondin med stora bröst brevid mig mer orden ”när djuppisarna börjar lyssna på min musik då är det dags att lägga ner”

Så okej jag må få lite gråa hår i skallen men jag är ingen sell out!

Jag åldras med värdighet jag minsann ;-)

/D

No comments: