Sunday, September 30, 2007

Så har vuxen Dante varit i farten igen.

Så börjar helgen lida mot sitt slut och det är dags att summera vem som vann slaget om helgen, den mogna eller den omogna Dante.

I fredags så skulle sampath komma hem en sväng från kina. Den stora utgången är ju bokad till nästa lördag då MalmöFF möte IFK, där har vi planerat in för en heldag med start vid 12 tiden. Eftersom vi är så pass gamla att vi numera ej klarar av att gå ut så ofta så beslutade vi att vi skulle ta det lugnt i fredags, after all vi skulle jobba lite med butiken på lördag och så hade ju sampath trots allt 15 timmars flygning under västen. Vi ackompanjerades även av MrR som nog var tröttast av oss alla eftersom han var ute och härjade big time i torsdags.

Efter vi hämtat Sampath på flygplatsen så begav vi oss till Mr Rs restaurang där vi avnjöt en delikat måltid. Av någon bizarr anledning så beställde tjejen, som är en tvärhand hög och väger typ 45 kg en 600grams ryggbiff, sampath tog en 400 grams biff och eran hjälte Dante som är liten i maten nöjde sig med en 200 grams biff. Sampath som uppenbarligen levt på ris och meditation i kina åt ej upp sin mat och möttes av hånskratt från tjejen som satt där med sin köttbit stort som halva Belgien. Ett vad utformades där Sampath skulle pröjsa Mac smink till tjejen om hon fick i sig hela köttbiten. Det var en bizzar syn men hon lyckades få i sig käket. MrR som var bakfull och trött gick på jägern och drog i sig 5 shots under middagen och började komma igång.

Om man summerar middagen så vann tyvärr den mogna Dante som varken drog Jäger, beställde in groteskt med mat eller höll på med vadslagning. Nä där satt jag och filosoferade om Burma och hur man skulle få Aung San Suu Kyi frigiven.

Vi lämnade restaurangen och begav oss hem till MrR där vi tog fram dom två vodka flaskor vi inhandlade på metro i Köpenham. Vi började dricka lite smått, alla utom tjejen som såg lite lätt grön ut i ansiktet. Jag var upprörd över att ingen av mina kamrater bar rött på sig denna vi älskar burma dagen, men eran hjälte Dante är ju van att tänka på sina fötter varpå jag föreslog att vi skulle införskaffa lite narkotika. Eftersom det inte bara är munkarna i burma som kämpar mot militärjuntan, utan även knarklorderna. Visste ni att Burma är näst efter Afghanistan den största exportören av heroin. Hur som hur mitt förslag uppskattades och nöjda och belåtna så nöjt vi av vår sprit och knark nöjda och glada över att även vi gjorde vår lilla bit för Burma.

Sammanfattar man så visst är det vuxet och moget att engagera sig varpå man kan tycka att mogna Dante satt i förarsätet, men att knarka en vanlig fredag känns föga omoget varpå omogna Dante nog drog det längsta strået.

Tjejen som fortsatt var grön i ansiktet tog en taxi hem och jag såg en litet överlägset jomenvisst min på henne när jag sa jag kommer snart hem för trots allt så skulle vi ta det lugnt ikväll. Givetvis så är jag en man med disciplin så vid ett snåret så beställde Sampath och jag en taxi och åkte hem till mig. Uppenbarligen så var detta något som tjejen ej räknade med eftersom hon vig som en dovhjort tog skuttet från sin surfposition till badrummet halvnaken, tydligen rätt förvånad över vår tidiga hemkomst.

Här får vi ju helt klart ge en eloge till vuxenDante som trotsade alla fällor och åkte hem tidigt.

På morgonen vi halv tio så var det uppgång eftersom vi skulle jobba lite. Sampath gick och köpte frukostbullar och jag gjorde scramble eggs med skinka i. Tjejen var inte hungrig. Prick kl 10, den tid vi bestämd att dagens arbete skulle inleddas satte vi igång. Vi skrev klart inbjudningarna och fattade många viktiga beslut med en beundransvärt bestämdhet. Sen inspekterade vi butiken och åkte till Laura Ashley och shoppade en lampa. Lite stros på stan och så sen vinkade vi av Sampath som skulle träffa lite andra pals. Tjejen skulle fixa mer på stan och jag åkte hem och passade soffan. Resten av lördagen vart väldigt lugn får man säga.

Söndagen har även den gått i lugnets tecken en utflykt till Höganäs för att besöka ett Engelskt möbelställe. Efter en magsikt god frukost, resterna av min indiska vindalo, så satte vi oss kl 14.05 i bilen. Jag satte farthålaren på 115 och njöt av ej behöva jäkta för en gång skull. Då informerade mig tjejen om att stället stänger kl 15.00. Bilmotorn som nu gick på full effekt ackompanjerad av mina svordomar men trots lite felkörningar så sladdade vi in på stället 14.57.

Omoget att köra för fort givetvis men att åka till höganäs för att kolla på möbler, visserligen till butiken anser jag gör att vuxendante vinner trotts allt.

Kvällen avrundades med lite träning och en god hemmagjord hamburgare som tjejen gjorde. Nu skall det bara strykas lite skjortor och sen så stänger jag denna helg.

Sammanfattar vi helgen så har vuxenDante vunnit på knock. Jag uppmanar härmed omogna Dante att göra comeback och ta fighten och se till att nästa helg går i rolighetens tecken.

Adjö

/D

4 comments:

therrorese said...

Oj oj, och här tyckte jag att JAG dagboksbloggade...! Inte jämfört med dig. Dig kan man alltid lita på, Dante!

Blingbling said...

Detta var nog det längsta blogginlägg jag läst genom tiderna. Oh my god. Du måste ha haft en riktigt lång helg. Lyllos.

sampath said...

Efter en tids frånvaro så tänkte jag självklart kolla om "sampath" omskrivits här. Ordet "sampath" har varit med på den här bloggen i 9 inlägg. Att jämföra med ordet "knark" som varit med i 10 inlägg eller "pizza" som har 20 inlägg. Jag är förolämpad!

Noterar också att både "allsång" och "så ska det låta" figurerat här.

Anette said...

Dante, I'm impressed! Själv valde jag att köra den omogna stilen i lördags...knatade glatt i hågen iväg på ett födelsedagskalas vid midnatt för att ännu gladare i hågen komma hem vid en tid då andra steg upp. Behöver jag säga att söndagen inte var riktigt lika rolig? ;)