Thursday, June 22, 2006

Reserapport Del 1

På måndag morgon så bar det av ner till tyskland för att se på boll. I bilen så var det yours truly samt Mange och MrKristian aka the babefaced assasin. Tyvärr blev vi bara tre stycken eftersom aikmange hade fult upp på hemmafronten med strulande flickvän.

Grabbarna plockades upp och vi lämnade Köpenhamn kl 09.00 och styrde bilen mot Tyskland.
I bilen så var det en laddad stämning förutom hos Kristian som var lätt Hultsfreds bakis och satt och sov. Mange styrde upp bira rätt snabbt och jag såg framför mig en resa med en milliard pisspauser dock så la Ac av när det var 31 grader ute så bilen var som en ångbastu varav killarna dunstade bort all bira. Positivt så klart! Musiken i bilen var magisk och stämningen var på topp!

Eftersom mange saknade pass så krävdes det lite taktik för att ta oss över gränsen. Som alla tyskar från 40talet vet så är det ju svängdörrar vid gränsen vid Flensburg och man kan med lätthet smyga in en division utan att gränsvakterna märker något. Så det var planen och vi kände oss säkra på att lyckas.

För att verkligen se ut som dom svenne banan turister vi är så var vi noggranna med vår klädsel. Manges atletiska kropp pryddes av en homer simpsontröja, Kristian såg hultsfredsmutsig ut pluss att han nyrakad inte ser en dag ut över 14 år, jag själv hade på mig en rosa tröja, iofs hackett men med märket diskret i nacken. Det skall dock tillstås att trots vår planering. som var så pass bra att General von Falkenhorst hade blivit avensjuk, så rådde det en viss nervositet i bilen.

Självklart blev vi stoppade och Polisen var ju föga imponerad av manges avsaknad av pass. Dock skall vi fan credda mange som på grym tyska lyckades framstå som en lätt utvecklingsstörd rättshaverist som med en dåres envishet poängterar att id kort är samma sak som pass eftersom vi är i Schengen, motherfucker. Well polisen ryckte våra pass och försvann iväg. Där satt vi och tyckte väl läget var sådär. Tyskarna pinglade svenska supporterpolisen som kom och klämde lite på oss, då började vi andas ut lite eftersom även jag kunde bistå mange med kommentarer som "va du menar att det finns folk som åker till denna fest för att bråka, sånt där har jag aldrig förstått mig på och vad dom klär sig konstigt" Vid det här laget så kände vi oss pretty safe att komma in! Vi hade ju till och med fått tillbaka passen och id korten.

Men icke sa nicke tydligen så började dom kontrollringa och då visade det sig Kristian stod på tyskarna lista som icke önskvärd i landet och då började det hela se lite småmörkt ut. Kristian som då faktiskt inte är en ligist lyckades lyfta fram detta till polisen som var väl medvetna att om man går på boll så kommer man för eller senare sys in på Pl13 oavsett om man gjort något eller ej. Poliserna började väl inse att kristian med sin spröda pojkflickekropp och sina dovhjortsögon inte var något hot mot någon i tyskland. Det var väl snarare mer safe att skicka iväg killen så inter polisernas döttrar och fruar skulle falla för denna svärmorsdröm.

Dock så krävdes det en liten genomgång av vårt bagage och det krävdes ju lite Joe labero skills och med grym fingerfärdighet endast visa plagg utan att flasha SI patches och burberry rutor. Efter att ha fått vårt pass tillbaka 5 gånger och ha fått stå i stekande sol i en timme så blev vi igenomvinkade och kunde fortsätta resan! Alltså for fuck sake vi är ju casualjulgranar och inte ligister det borde dom insätt rätt snabbt kan man tycka men men.

Mange stod för kartläsningen och var tydlig i sin instruktioner kör söderut, börjar dom prata franska då backar vi och håller höger. Easy as pie och resan flöt på bra endast med en mindre fadäs när vi entrade köln. Fadäsen bestod i att det faktist krävdes mer detaljerade kartläsning vilket tog mange som en totaly suprised. Dock fann han sig hyfsat snabb. Hotellet tja det var ju inget sånt hotel som man drar tjejen till precis men helt okej för oss. Snabb dusch och sen in till stan för att öla! Mange som hade detaljstuderat kartan trodde sig ha memoriserat allt varpå vi så klart hamnade åt helvete fel. Vi lyckades med konststycket att gå, åka buss, spårvagn och slutligen taxi för att hamna på en sweden camp fylld med lirare från knäckebröhult. En bira och lite käk och sen lättade vi in till stan.

Slut Del 1.

No comments: