Wednesday, June 04, 2008

Vad skall jag skydda mina ögon med?

Ni som läser min blogg har ju onekligen lagt märke till vilken okomplicerad och anspråkslös person jag är. Men även solen har sina fläckar och jag har nu sprungit på ett problem av det mer världsliga slaget.

jag har idag två solglasögon och ingen av dom är klockren varpå jag tenderar att inte ha på mig någon av dom alls, varpå mina stackars ögon smärtas i solen. Jag skulle vilja komma till insikt om vilka glasögon jag skall använda så jag kan mentalt ställa mig in på att det är dessa glajor jag skall använda.

Solglasögon par nr 1 är ett par svarta RayBan inköpta för en jäkla massa år sedan typ när jag var 25 år. Jag var på denna tiden en osäker ung man som precis hade börjat bära kostym till jobbet och jag var liksom övertygad om detta var slutet för mitt liv som en cool kille. Denna osäkerhet ledda till att jag försökte lägra varenda kvinna med puls för att få bekräftelse på att jag inte var helt offside. I denna röra av inköpt Cab tatueringar på kroppen och ett gäng inköpta Linderbergkostymer så köpte jag dessa glasögon. När jag tar på mig dom så ser jag ut som leadsingern i Front242 dvs väldigt mycket råsynth. På den tiden tyckte jag det var klockrent, jag kunde ha på mig kostym men genom att ta på mig glaögonen så gick jag från tönt till cool. Numera är jag väldigt osäker på dessa glasögon.

Fem år senare dvs när jag var 30 bast så insåg jag att jag var slut som artist och att ovan solglasögon endast gjorde att jag såg ut som en gubbe som försökte vara ung. Så jag skaffade ett par nya glasögon. Jag passade dessutom på att köpa ett par slipad glasögon eftersom jag börjat få dålig syn på äldre dar (skjut mig). Jag sökte länge efter glasögonens som skulle bygga vidare på mitt sofistikerade jag men endå inte bli för mycket farbror. Som en liten tvist så slängde jag in färgat glas i glajorna. Gott så kan ni tro. Nja inte alls. Detta var typ samtidigt som en viss sångerska Anastacia fick för sig för att make it big och hon var sommarens plåga med någon låt. Problemet var att hon hade som trademark att alltid ha på sig ett par solglajor med färgat glass. Döden. Givetvis så fångade alla polarna upp detta och dom trackade mig för mina anastacia glasögon minst 3 gånger om dagen. Jag var högst medveten om att jag såg ut som en 13 årig fitta från Trollhättan men i och med att polarna trackade mig så kunde jag ju icke byta glasögon. Nä det var bara att bita sig i läppen och dag ut och dag in ha på mig glasögonen. För jag är Dante och jag skiter i vad alla tycker och tänker om mig i allfall på dagen. På kvällen så kan jag gråta mig själv till sömns innan jag våldtäktsduschar bort all min ångest.

Idag sommaren 2008 så står jag inför ett vägskäl. Mina underbara kompisar huserar i stockholm varpå jag äntligen har friheten att ta ett steg tillbaka från mina anastacia glasögon och kanske rent utav ta på mig mina ray bans från förr. Men vad passar mig. Vad skall jag ha?

Raybanen fördel
- Jag ser helt klart lite annorlunda ut och är en bra bit ifrån svenne bannas inneglajor som dom har läst i tidningen King om.
- Jag ser ut som jag äger en motorcykel
- Glaset är så mörkt att mina ögon syns ej varpå jag kan kolla på flickbröst diskret och slippa fula gubben stämpeln
-
Raybanen Nackel:
- Jag ser väldigt dålig i dom, oslipat glas och mörkt glass vilket gör att det är ständigt mörker. Trafikfara är nästan ett ord jag kan ta till
- Jag ser ut som ett chipsmongoArmani Fördel:
- Jag ser bra i dom, slipade glas är the shit för oss som blivit brillsmurfar på äldre dar
- Jag kan bygga vidare på min image fuck you pals era åsikter om mode betyder noll för mig

Armani Nackel:
- Man ser mina ögon varpå jag garanterad kommer få en fula gubben stämpel på mig i år igen
- Jag ser ut som ett chipsmongo i domJag borde så klart köpa ett par nya glasögon men jag känner mig snål och vill inte alls löka ut 3000 tusen papp för ett par glasögon

Så kära bloggläsare, nu får ni hjälpa farbror Dante Ray Ban eller Armani vad blir det?

Och kommentarer såsom "låt oss hoppas att det blir en regning sommar" betackar jag mig för.

/D

7 comments:

Magnus said...

Armani it is.

När J var i Rom med jobbet tassade några av hennes manliga kollegor ut för att shoppa shades. De landade i en snygg butik och bajaren Janne (paradoxalt nog den ende med stil och klass på deras kontor) fastnade för ett par Fendi. Gott så.

De andra tre som var med (tänk krämarmongon a la Svenne-cocos dammsugarförsäljare men i kostym) högg brillor lite lätt liknande dina Bans.

Kronmongot numer uno frågar expediten på sin risiga skolengelska om de såg bra ut.
Italienaren svarar, lätt sarkastiskt, "Yes, if you are a russian mafia..."

Klart han köpte dem!

Sedan har du ju sett mina brillor så jag ska nog hålla käft här, men det bör tilläggas att jag ägt ett par par Wayfarers men inte tänkt testa en tredje gång.

Kör på Armani.

Digidiva said...

Bara för att spica till det lite så röstar jag på raybans då. Motivering? Here goes:

Först gillade jag din egen tanke på att du egentligen sitter i bilen för att du är på väg till din stenhårda mc. Dessutom passar de lika bra för att glida på en hoj som för att glida på stan för att se ut som man äger. Dessutom (och nu blir det extrem-girly men ändå)framhäver de plutmunnen på ett pripps blå/skärgård/lypsyl-reklamsätt. När man hittat såna brillor ska man tamefan aldrig ta av sig dem. `nough said....

tjejen said...

stilmässigt är det följande som gäller.

modell nr 1: http://www.youtube.com/watch?v=nSsZljMzVXE&feature=related (OBS! inte denna alltså http://www.youtube.com/watch?v=lPpUFBVSyWs )

modell nr 2: en blandning mellan http://www.youtube.com/watch?v=tKA1IZXOBoQ och http://www.youtube.com/watch?v=-sbqIyeed4g

anastacia? bara om man nöjer sig med att titta på det uppenbara men inte det väsentliga.

kan meddela att i modell nr 2 lyckas dante bära upp varenda dyr 2-ply Egyptian cotton oxford-skjorta med dubbla manchetter som den vore en polyesterskjorta.

Tone said...

klassiska rayban wayfarer tycker jag du skall investera i...kostar typ 900 :)

rewdboy said...

hm..dude
du ska definitivt köpa helt nya brickor. de första ser för små ut och de sista paret så ser du förjäkla rolig ut i...de e stoooort som gäller nuförtiden. tro mig! jag har en modeblogg...så jag vet!

therrorese said...

Hmmm....mycket svårt val. Jag röstar på köpa nya. Von Zipper. Kostar inte skjortan och är cooola! Hade passat en sån snygging som du!

Digidiva said...

Dante, har vi förvirrat dig helt i solgajjefrågan? Det har blivit jäääätttetyst här på bloggen.